(Vormgeving button door: Massimo Randag)


Donderdag, 25 december 2008

Max Hoven op de set van Russen - foto Mark de Blok

 

Jawel ! Het is kerstmis ! Nu al; dit jaar is werkelijk als een raket omgevlogen.

Wij wensen iedereen natuurlijk even fijne als heerlijke feestdagen toe !

De laatste weken hebben we regelmatig aan 'onze' Max moeten denken. Unieke Max Hoven, die we nu al voor een 2e kerst moeten missen.

Het kaartje dat tijdens de begrafenis werd uitgedeeld -LIVE LIFE TO THE MAX- heeft al die tijd op tafel gestaan, leunend tegen het borstbeeld van Dante. Dat leek ons wel een aardig duo, en de bronzen Beatrice die er naast staat, leek dat met haar glimlach te bevestigen.

Maar met het optuigen van boom en huis, en het uitpakken van de kerststal, hebben we de beeltenis van Max verplaatst. Nu fungeert hij als 4e Wijze in de stal.

Dat is minder vreemd dan het lijkt: ons Bethlehems tafereeltje heeft door een fout bij de toelevering ook 2 Maagden Maria...

 

Prettig Kerstfeest allemaal, met mooie herinneringen en veel pais & vree !!


 Vrijdag, 19 december 2008

Sebastian Meschenmoser's MIJNHEER EEKHOORN - UItgeverij Hoogland & Van Klaveren

 

Een andere cadeau-tip voor onder de kerstboom: Sebastian Meschenmoser's MIJNHEER EEKHOORN boekjes (2 stuks), werkelijk schitterend uitgegeven door UItgeverij Hoogland & Van Klaveren. Die sowieso uitblinkt in het laten verschijnen van heerlijke titels die magnifiek zijn vormgegeven !

Wij vinden MIJNHEER EEKHOORN EN DE MAAN heel erg leuk, al zijn we wat decennia te oud om tot de doelgroep te mogen behoren.

Maar aan MIJNHEER EEKHOORN EN DE EERSTE SNEEUW hebben we ons hart helemaal verpand.

Wat een geweldige tekenaar, die Sebastian Meschenmoser ! Nog nooit zoveel expressie gezien in het koppie van een eekhoorn. Of in de houding van een egel.

Een groot plezier voor kinderen van 4 tot 94 jaar...

 
 Zaterdag, 13 december 2008 DVD Cover 'Bij Nader Inzien', naar het boek van J.J. Voskuil; regie van Frans Weisz

Cineast Frans Weisz

 

Deze avond heeft regisseur Frans Weisz de hernieuwde DVD-uitgave van zijn BIJ NADER INZIEN gesigneerd.

Bij het roemruchte Concerto in de Utrechtsestraat 52-60 in Amsterdam waren er de nodige onverwachte ontmoetingen, en een enkel weerzien na jaren van absentie. Erg prettige sfeer en leuk !

Over de geweldige serie hebben we het eerder gehad (klik hier voor meer daaromtrent), en sindsdien kunnen we steeds hartstochtelijker zeggen: wat een fabuleus en mooi stuk cultuur is dit !

Een pracht cadeau voor onder de kerstboom, zo met de unieke krabbel van Frans Weisz er op, die hij in uw bijzijn zal hebben gezet ! En als goede wens voor het nieuwe jaar: dat we op even mooie wijze de Weisz-klassiekers BOY ECURIE, LEEDVERMAAK en OP AFBETALING in de winkels mogen vinden ! Woensdag, 03 december 2008

 NPS KORT !

Vandaag is de deadline voor NPS Kort ! 2009.

En jawel, gisteren is in 10-voud een 49 pagina's dik dossier ingeleverd op de burelen van het Film Fonds.

Een geweldige producent heeft zich met enthousiasme bereid verklaard met ons het traject in te gaan. Natuurlijk komen er nog zo'n 100 tot 130 dossiers binnen die allemaal één van de tien mogelijke kortfilms willen gaan doen, maar goed: we dingen in ieder geval mee.

Nu tot 18 februari (...) blijven duimen dat SLAPEN door de selectie moge komen !
 Zondag, 30 November 2008

 

Die Fledermaus - DNO - De Nederlandse Opera

Zowaar weer eens productieve dag voor de website. En natuurlijk met diep excuus voor de te lange stilte.

We hebben de spreuk helemaal onderaan deze homepage ververst, twee Kneutergeleutertjes op deze zelfde startpagina geplaatst, op de Kneuter-pagina de boel vanuit de archieven rondgebreid tot en met de letter 'P', EN een In Ze Spotlight gefabriceerd (ook al hieronder te vinden), die handelt over de geniale film AFTER LIFE, van Kore-eda, waar Michel van der Aa een al even beklijvende opera van heeft gemaakt.

 

MAAR ... het is december, dus wat gaan we doen met de kerstsfeer !?

Op naar de STOPERA !

Want met DIE FLEDERMAUS van jolijt-walser Johann Strauss in het programma blijft heel december vrolijk en warm, daar aan de Amstel. Wat komen er veel bekende deuntjes langs ! Maar ... een operette bij DNO ?

Tja, volgens mij is dat voor het eerst. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader en ik aldaar tranen met tuiten huilden bij de Kerstmatinee van Poulenc's LES DIALOGUES DES CARMELITES, in de sobere maar hartwringende uitvoering van Robert Carsen. (Mag deze uitvoering alstublieft weer een keer terugkeren, geachte heren van DNO ?)

 

Maar dit jaar gaan we voor wereldberoemde deuntjes en de lol. En dat lukt wonderwel.

Edwin Rutten zingt geen woord maar is heerlijk aanwezig, en Paul Haenen heeft zelfs een zalige one-man show voor zo'n 20 minuten als cipier. En verdwijnt daarna niet van het podium.

 

Een genoeglijk samen-uit feestje voor het hele gezin, deze FLEDERMAUS ! Echt waar !!

Ook al moesten we na de lange overture wel even denken dat we in het 'Theater van de Lach' van John Lanting terecht gekomen waren...

En wie puur voor de muziek naar de opera wil: er wordt wonderbaarlijk mooi en goed gezongen !
 


 

Vrijdag, 28 November 2008Selected Laurel 9th International Film Festival South Africa

 

Het is echt waar.... MIXED BAG... zal in ieder geval tot in november 2009 vertoond gaan worden, want zojuist is het bericht binnen gekomen dat het IFF South Africa ons filmpje heeft geaccepteerd !

Ook INTERMEZZO zal daar op het grote doek verschijnen. In november '09 !!

Holy smoke ! Het is toch haast niet te bevatten allemaal.

En dan ook nog dat grote nieuws, dat we aanstaande woensdag gaan onthullen...

Het gaat maar door ! Gelukkig maar !

 Woensdag, 26 November 2008

 

Het is misschien te vroeg om héél hard te juichen, maar het lijkt ons groot nieuws waar we tussen alle drukke bezigheden en beslommeringen mee bezig zijn. We zeggen nog niks; op woensdag 3 december verloopt de deadline en dan gaan we het er even uitgebreid(er) over hebben...
 


 

Zondag, 23 November 2008
 

Waterkou - Geniaal Theater in een notendop...

De laatste voorstelling te Amsterdam van WATERKOU in Theater Bellevue hebben we nog kunnen zien. Nu is deze even kleine als grootse voorstelling tot medio februari 'on tour'.

 

Het is geweldig theater dat Hans Dagelet en Rixt Leddy ons bieden.

Zonder nu alles te willen gaan verklappen, mogen we toch wel zeggen dat de voorstelling uit twee geïntegreerde delen bestaat, die tesaam wel degelijk één verhaal vertellen.

 

Het publiek wordt zelfs over twee podia verdeeld, waarbij één der protagonisten onvermijdelijk de hoofdrol vervult en de ander toch wat meer klankbord wordt. Wij zouden dan ook dolgraag de voorsteling nogmaals willen zien, en in het theater dit maal aan Leddy's zijde willen plaatsnemen.

 

Het spel en de teksten, gebaseerd op chatten via internet met alle uitvluchten en verfraaiingen, maar zeker ook met de pijn en hoop die daarbij horen, is ingetogen en bijzonder goed. Theater waar je even stil van wordt.

Dat is mooi... Gauw de speellijst van WATERKOU bekijken, want die tweede maal moet er echt van komen !


 


 

Zondag 09 november 2008

International Izmir Short Film Festival Logo

Radar International Independent Film Festival Hamburg LogoHet kan niet op. Obama wint terwijl we nog vol zijn van een ongekend hoogstaande opera ervaring (Tan Dun's Marco Polo), en naar nu blijkt is MIXED BAG... in deze ene week op maar liefst drie film festivals te zien ! Maandag op Radar in Hamburg - Duitsland, op de historische Obama-Dag in Izmir - Turkije, en vandaag in Luton - Engeland bij het Filmstock Film Festival.

Vooral Izmir was een verrassing, want het emailtje dat we daaromtrent ontvingen was ultra kort en in het Turks.

We hielFilmstock International Film Festival, Luton Logoden het voor een afwijzing, tot we de naam MIXED BAG... in het officiële programma terug zagen...

Wat een bijzondere week ! We hebben daarom ook maar meteen de spreuk hier helemaal onderaan ververst.

 

 


 Dinsdag, 04 November 2008
 

Barack Obama, 44e president van de USA

 

 

Een historische dag ! Hoewel het bij ons al nacht was zagen we een glunderende Barack Obama en een huilende Jesse Jackson, de politicus die na zijn mislukte poging in 1988 dan toch eindelijk een kleurling de presidentsverkiezingen van de VS ziet winnen. De opluchting en hoop is groot in de wereld.

 

Barack Obama wordt omschreven als een wijs man en dichter. Hij zal dus vast wel deze spreuk van de grote Chinese Filosoof Lao Tse kennen: 'Het regeren van een groot land vraagt dezelfde voorzichtigheid als het bakken van kleine visjes.'

 

Vóór deze onvergetelijke gebeurtenis waren we naar de Stopera gegaan, waar we dankzij Lia en Gregoor de generale repetitie van Tan Dun's opera Marco Polo hebben ondergaan. Ook al zo waanzinnig mooi. Meer over dat laatste in onderstaande In Ze Spotlight.
 


 

Dinsdag, 28 October 2008
 

Red Rock International Film Festival Logo


Het aantal acceptaties buitelt over elkaar heen: waren we eerst nog afgewezen voor het Red Rock Film Festival, nu blijkt MIXED BAG... zich daar via de reservelijst toch tot het programma opgewerkt te hebben. Inclusief een verlenging van de één-regelige synopsis !

Onze film op vrijdag 14 en zaterdag 15 november temidden van de wildernis van rode bergen en canyons... En toch maar anderhalf uur sturen van Las Vegas !

 

 Zaterdag, 25 October 2008
 

Swansea Bay Film FestivalHeart Of England International Film Festival

We geloven het zelf nog niet helemaal, maar de eerste acceptaties voor INTERMEZZO en INFLATABLE YOU zijn binnen !

INFLATABLE YOU mag naar Swansea, Wales, en INTERMEZZO naar het hart van Engeland.
Wow !
De Festivals zijn nog maanden ver weg, dus we gaan hier in een later stadium op terugkomen.

Maar mooi is het !

 

VOOR EEN DUBBELTJE... / A PENNY FOR... DVD-Cover
Ondertussen is DVD002, waarop VOOR EEN DUBBELTJE... begeleid zal gaan worden door diezelfde INTERMEZZO en INFLATABLE YOU, klaar om gemaakt te worden.
Zelfs de schijf-opdruk (zie Film-Catalogus) en de DVD-omslag zijn klaar.

Met grote dank aan graficus Kitty Molenaar.


Maar het bedrijf waar de schijf daadwerkelijk gebakken zal gaan worden, draait op het moment continu, waardoor we al twee weken in de wachtkamer zitten.
Hopelijk wordt er volgende week een plekje gevonden, zodat we snel, en met gepaste trots, deze DVD onder de aandacht kunnen gaan brengen.

Wordt vervolgd.

  Vrijdag, 24 October 2008

 

Terwijl MIXED BAG... stug door gaat met vertoningen in alle windstreken van de wereld (tot en met juli 2009 zal de film onder andere nog vertoond gaan worden in Duitsland, Engeland, Wales, L.A., Egypte en Thailand, maar onverzadigbaar als we zijn houden we goede hoop op meer), wordt ook de pagina op de IMDB steeds fraaier.
Zelfs de trailer is daar nu te zien !
Mooi !
 


 

Donderdag, 23 October 2008

 

In de Amsterdamse Hermitage (waar je heus Russische Blini's kunt eten !) wordt tot en met 18 januari 2009 werken van CASPAR DAVID FRIEDRICH vertoond.
Althans, de tekeningen en de schilderijen die in het bezit zijn van de Hermitage van St. Petersburg.
 

Caspar David Friedrich - Twee Broers


Waardoor een aantal chef d'oeuvres niet te zien zijn op de Nieuwe Herengracht, maar de tentoonstelling plaatst FRIEDRICH wel mooi in de tijd, met ruim aandacht voor voorgangers, tijdgenoten (vooral de mysterieuze, haast mythische Carl Fohr !) en wat er zoal volgde ná de grootmeester van het landschap-schilderen.

 

Wat maakt Friedrich zo bijzonder:
allereerst is hij meesterlijk in het manipuleren van licht in zijn schilderijen, ook als het in zijn nacht-taferelen schijnt te ontbreken.

Daarnaast weet hij een panorama zo'n overweldigende kracht mee te geven, dat de mens, meestal op de voorgrond te zien met de rug naar ons toe, elk moment verpletterd zou kunnen worden.
Diepte-psychologie in een landschap.
Caspar David Friedrich was zijn tijd een eeuw vooruit... 


 


Woensdag, 22 October 2008Het Concertgebouw Amsterdam

 

In de Kleine Zaal van het Concertgebouw hebben we het Quanzhou Marionettentheater aan het werk gezien.
    Prachtig !

 

Poppen met soms wel 30 touwtjes, die bestuurd werden door twee spelers tegelijk, poppen die met gearticuleerde handjes voorwerpen konden oppakken, oude houten dametjes die al dansend transformeerden in vrolijke deernen (echt waar !!), twee poppen die een klassieke Chinese draak op de rug droegen en als in een processie in het rond dansden... Teveel om op te noemen.
Echt bijzonder mooi en erg grappig.


Op een haar na had de Culturele Revolutie ook deze 2000 jaar oude kunstvorm de nek omgedraaid, maar poppenmeesters als Wang Jingxian doen enorm hun best het verloren gegane terrein weer goed te maken.
Met succes, zo mocht blijken op deze woensdagavond in Amsterdam !
 


 

Maandag, 20 October 2008

 

Domaine Garance - Little Garance - Vin de Pays

Jean-Louis Trintignant - Vigneron-Acteur-Fenomeen - Domaine Garance

 

Even een handvol dagen wat gas terugnemen; na alle hectiek en blijdschap en zorgen omtrent de projecten, en dat gevoegd bij het continu wisselen van dag- en nachtklussen (en her en der klussen die dag & nacht geduurd hebben...), waren we een beetje aan 't eind van ons latijn.
Dus even wat kalmte met z'n tweetjes, hier in de Jordaan.
Daarbij bleek dat de wijn van filmheld JEAN-LOUIS TRINTIGNANT (één van Eric's 'eeuwige' Top 3 acteurs), de ROUGE GARANCE, na een jaartje lageren bijzonder veel mooier is geworden !
Het groene, wat schrille kantje dat het rode nat verleden jaar nog had, is nu geheel weg, en een ronde, fluwelen winterwijn is uit de pop, eh .. wijnklimaatkast, gekomen.
We hebben er meteen een sjieke boerenkool-stamppot bij gemaakt.

(H)eerlijke wijn, en een echte aanrader voor deze koude maanden.

 


 

Zondag, 19 October 2008
 

IFFE - INternational Film Festival Egypt 2009

 

MIXED BAG... is nauwelijks uitgedraaid in Montreal, of het nieuws bereikt ons dat het kortje is geaccepteerd voor het Internationale Film Festival van Egypte !
Hans Dagelet & Sofie Knijff tussen de pyramiden !
Daar worden we even stil van...
Het Festival vindt overigens pas in 2009 plaats.
Dus daar gaan we in het nieuwe jaar op terugkomen.


 Donderdag, 16 October 2008

 

MIXED BAG... wordt op het moment vertoond in Montreal, op het glorieuze Festival du Nouveau Cinema.
Dat is toch echt bijzonder strelend.
Overmorgen volgt een tweede vertoning. Helaas kunnen we er niet bij zijn...
 


 

Zaterdag, 27 september 2008

Logo Radar Film Festival Hamburg

 

Jawel ! Het dozijn is vol; het Radar Festival te Hamburg heeft als 12e MIXED BAG... opgenomen in hun programma.
Dat is niet alleen leuk, maar ook best wel speciaal: niet alleen woont daar collega Tony - precision driver voor de Russian Arm, maar het is natuurlijk ook het veel gefilmde domicilie van Fatih Akin.

 

Terwijl tijd en nachtrust als zand door de vingers glippen, kunnen we nu wel met oprecht geluk zeggen dat alle kortfilmpjes van deze zomer geheel en al voltooid zijn.

 

Wat ? Pardon ? Meerdere filmpjes ?
Hoezo dan ?

 

Aha !
VOOR EEN DUBBELTJE... is als eerste voltooid geraakt en werkelijk fantastisch door de nabewerking heen gekomen.
Wat is dat een pareltje zeg !!
We zijn daar ongekend blij mee, het is een schitterend filmpje geworden, dat in zijn totaliteit 8m 35 seconden lang is.

Still Voor 'N Dubbeltje... Daniël Boissevain en Eric Veltman

 

En het gaat verder: aangezien er (erg) veel tekst is, hebben we een aantal experts bereid gevonden om Nederlandse (doven en slechthorenden), Engelse & Franse Ondertitels te maken voor de dvd (en voor de verschillende DigiBeta tapes, straks, voor de festivals).

 

Dat is een tamelijk frustrerende bezigheid; vooral de Franse ondertitels waren een lust voor het oog en voor de semantiek, maar qua ondertitels speelt vooral ruimte en tijd immer veel parten.
Vele schitterende zinnen zijn onder onze ondeskundige handen noodgedwongen gekortwiekt.

 

En nu zijn dus ook de EXTRA's voor de dvd klaar.
Die hebben we in en om metro's opgenomen.
INTERMEZZO is een 5m20s lang filmpje dat zichzelf een komedie noemt. Dit verhaal zagen we voor onze ogen gebeuren, in de metro terug naar huis vanaf station Bullewijk, waar we voor de nabewerking bij Cinemeta dagelijks op en neer gingen.

 

Daarnaast hebben de techneuten Mick & Jan een prachtig shot gedraaid om een magazijntje Fuji 500 ASA Aeterna weg te draaien.
Leo had daar ook nog een leuke inbreng bij.
Bij Cinemeta vroegen ze me wat ik met dat shot wilde.
Tja... Zet het eerst maar eens over op HD, dan kunnen we altijd nog zien of we er wat fraais mee kunnen uitspoken.
Still Intermezzo, Eric Wobma

 

Dat shot bleef inderdaad spoken, en is nu INFLATABLE YOU geworden (tongue in cheek referentie naar de jazz-evergreen 'Embraceable You').
Het shot hebben we laten zien aan Kees Hoogeveen, de geweldige blazer.
Of hij misschien anderhalve minuut over de beelden wilden improviseren.

 

Nou, dat heeft hij gedaan ! We kregen 5 soli terug !
Dat was erg moeilijk kiezen, en het bleef een hart contra hoofd kwestie; het hart wilde een geheel andere solo, maar degene die het geworden is, zal eenieder ook zeker wondermooi vinden.

 

Het was sowieso een spannende tijd qua muziek, want voor INTERMEZZO heeft maatje Michiel (ouwe opera-bariton) het onmogelijke dat we hem gevraagd hebben willen doen, en de 'Vocalise' van Rachmaninov willen in-zingen en -neuriën.
Dat muziekstuk is eigenlijk bestemd voor een ... sopraan !!!

 

Maar, het is hem gelukt, en het klinkt echt weergaloos in de metro van INTERMEZZO...
We hopen dat Michiel ook tevreden zal zijn met de fragmenten die gekozen zijn uit acht volledige takes...
 

Still Voor 'N Dubbeltje... Daniël Boissevain, Sofie Knijff, Elmer van der Marel

 

Afijn, de boel is af, en hopelijk is het mogelijk om snel aan de heuse DVD te gaan beginnen. ALLES SAL REGT KOMM ! 
Het gaat hard; tussen alle werkzaamheden door hebben we recordable dvd's van de filmpjes getrokken, en die alvast naar een aantel festivals gestuurd. 'Inflatable You' is naar 9 festivals gegaan, 'Intermezzo' naar 8, en DUPPIE... naar 3.
En nu maar zien hoe de response zal gaan zijn.
 MIXED BAG, OR WHAT'S IN A DREAM...Zondag, 14 september 2008

 

Het leven is even mooi als hectisch.
Er is deze week zo bijzonder veel gebeurd, dat we het toch echt moeten gaan doen: enkele Babbels worden ge-antidateerd (, alsof we dat nog niet eerder gedaan zouden hebben, hihi..).
Dus ook hieronder staat kersverse info ! (Teruggaand tot zondag 07 september.)
Nu we toch bezig zijn, we hebben ook twee nieuwe Kneuters op de betreffende pagina toegevoegd: 'Afwezig' en 'Grootspraak'.

 Vrijdag, 12 september 2008

Official selection Bootleg filmfestival Glasgow 2008

Logo Lakedance Filmfestival Sandpoint Idaho, USA

 

Een prachtige dag, al is het weer liederlijk en een nazomer onwaardig.
Op één en dezelfde dag wordt MIXED BAG... vertoond op twee verschillende continenten: zowel in Glasgow voor het BOOTLEG FILM FESTIVAL, als op het LAKEDANCE FILM FESTIVAL in de VS staat ons poëtisch kleinood op het programma.
Dat maakt ons toch echt wel een beetje trots !

 Donderdag, 11 september 2008

 

Kees Hoogeveen musician

We hebben alle shots van zondag nu al ontelbare malen bekeken. Wat als een leuk idee begon, zou best wel eens een mooi filmpje kunnen gaan worden.

En er is van een short-end door de techneuten toch wel een bijzonder mooi statisch shot gemaakt.

 

Wat Jan, Leo en Mick hebben bedacht, zou best wel eens een fraai muziekfilmpje van 2 minuten kunnen gaan worden, als we uit de vele muzikale vrienden de, voor dit shot perfecte, solist zouden kunnen kiezen...

 

Ondertussen zijn we er ook wel achter dat het begin van INTERMEZZO iets meer punch mag hebben.

Muziek dus. Maar wat ?

 

Na lang en zalig mijmeren hebben we daarvoor een prachtige oplossing gevonden. Maar die gaan we nu nog niet verklappen !

En wat betreft dat kleine extraatje dat ook een fillumpie zal gaan worden: KEES HOOGEVEEN heeft ons een handvol verrukkelijke soli gegeven om uit te kiezen.

 

Wat begonnen is als een geintje, en ook zeker niet al te serieus moet worden genomen, gaan we nu wel heel minitieus voltooien. We geven het zelfs een naam: INFLATABLE YOU.

Het wordt geweldig !! Al was het maar voor de prachtige muziek van Kees !

Maar hoe moeten we uit zijn vijf verrukkelijke muziekstukken één enkele uitverkorene gaan kiezen ?! Is het niet beter of mooier om nog rap vier andere shots te draaien, zodat we...

Wordt vervolgd. 


 

Dinsdag, 09 september 2008
 

Logo Cineco Laboratory Amsterdam

Het 16mm materiaal van INTERMEZZO is ontwikkeld bij Cineco en we hebben het opgehaald.

Het wordt nu naar HD gescanned bij Cinemeta en volgende week mogen we daar gaan nabewerken!

Natuurlijk hebben we een DVD meegekregen met de rushes, zodat we nu goed kunnen zien wat we zondag gedaan hebben.

Ziet er grappig uit !

 
 Logo ISFF Detmold 2008Maandag, 08 september 2008

 

Op naar het dozijn !
Het o zo leuke International Short Film Festival DETMOLD heeft als 11e MIXED BAG... opgenomen in hun programma.
Op vrijdag 03 october zal ons filmpje aldaar worden vertoond.
We gaan er heen !

 


 

Zondag, 07 september 2008
 

Still INTERMEZZO 2008

 

We hebben er tot vandaag geen ruchtbaarheid aan gegeven, en zelf werden we daar ook een beetje zenuwachtig van, maar vandaag hebben we het piepkleine kortje INTERMEZZO opgenomen !

Dat speelt zich af in de metro, en dat maakt het allemaal nogal spannend.

 

Maar hoe moeilijk het ook was, gegeven de omstandigheden, we denken wel degelijk een prettig humoristisch kortje gemaakt te hebben. Dat komt vooral door de werkelijk fabuleuze groep mensen die vandaag hebben willen meedoen !

 

Later meer als het materiaal ontwikkeld is. Dan kunnen we namelijk zien wat we gedaan hebben.

Wordt vervolgd !

 

 Donderdag, 04 september 2008

Logo Filmstock International Filmfestival Luton, Engeland
Twee handen vol ! MIXED BAG... is recentelijk niet alleen geaccepteerd bij het geweldige Festival du Nouveau Cinema, maar ook voor het Lakedance Filmfestival, Filmstock en Bootleg. Dat maakt de tien acceptaties vol.

 

De Beta SP tape hebben we gisteren naar Luton, Engeland gezonden voor het Filmstock International Filmfestival.
 

Logo Bootleg Filmfestival Glasgow, Schotland UK

Logo Lakedance Filmfestival Sandpoint Idaho, USA

 

Volgende week vrijdag 12 september wordt wel een heel bijzondere dag, want dan wordt MIXED BAG... om 16.00 uur in Glasgow, Schotland bij het Bootleg Filmfestival vertoond, en 4 uur later wordt het gescreend bij Lakedance in Idaho, VS. Da's mooi ! Maandag, 01 september 2008

 

Morgen meer, maar nu alvast een nieuwe spreuk onder aan deze pagina EN ook een gloednieuw Kneutertje: 'Er Zit Een Knop Op...'

Die ook hieronder te vinden is.

 

Zondag, 31 augustus 2008

Logo 37e Festival du Nouveau Cinema, Montreal, Quebeq, Canada

 

WOOHOO !!! MIXED BAG... is geaccepteerd voor het 37e Festival du Nouveau Cinema, Montréal.

Dat is niet niet niks.

Wat betreft festivals bestaat er een onaantastbare drie-eenheid: Berlijn - Cannes - Venetië.

Daarachter volgt een peleton koplopers van ongeveer 30 festivals. Dat wil zo nu en dan wel variëren, (zeker nu we bij een zestal van hen niet zijn geaccepteerd, hihi,) maar Montréal hoort hier zeker bij ! Dus we zijn razend blij en gelukkig. En natuurlijk gaan we er allebei naar toe.

 

Dat betekent ook ... dat we niet naar Patras kunnen gaan. Die twee festivals worden gelijktijdig gebracht en dus moeten we kiezen.

Logo 10e filmfestival Patras

En bij al het plezier en geluk is dat toch wel spijtig.

Want nergens is zo enthousiast gereageerd op MIXED BAG... als in Patras.

Een wijs man zei ooit:"Het leven is een keuze van kwesties."


 


 

Donderdag, 14 augustus 2008

 

Drs. Helmer Otterman, met zijn hond LowiekeHelmer Otterman heeft als de uitmuntende vertaler die hij is (drs. in de Franse taal na cum laude afgestudeerd te zijn aan de universiteit van ... Montpellier ! Een betere vertaler is echt niet te vinden !), zichzelf als freelancer van de taak gekwijt om ons dossier en script van EEN PENDULE VOOR EEN PRELUDE (zie de pagina Work IN Progress) in het Frans over te zetten, en het resultaat is grandioos.
Zodoende kunnen we nu naar de mensen in de Noordelijke Bourgogne, en zullen daar goed voor de dag komen.
Hopelijk lukt het ons toestemming te krijgen om te draaien op de vele mooie locaties die we daar voor ogen hebben.
Met de vertaling van Helmer hebben we in ieder geval een goede voet tussen de deur.
Nu maar hopen dat het een wit voetje is.


Trouwens, Helmer Otterman kan als freelancer door iedereen ingehuurd worden voor (ver)taalwerkzaamheden en -onderricht !
Ook de Franse ondertitels van VOOR EEN DUBBELTJE... zullen uit Helmer's capabele handen komen.
En dat is een hele geruststelling.

 

Aarzel niet en neem Helmer Otterman in de arm voor al uw vertaalwerk van en naar het Frans (ook als de oorspronkelijke tekst in het Duits of Engels is !).

En mocht u bang zijn deze tip in de toekomst te gaan vergeten, dit zal ook permanent te vinden zijn op onze pagina LINKS. Waar meerdere goede tips te vinden zijn...

 

Dinsdag, 12 augustus 2008

 

Helaas hebben we nog niet de rust gehad om de geheel nieuwe SPRAAKWATER MENGEN EN PLENGEN te voltooien. Wel hebben we maarliefst een dozijn andere Spraakwaters opgepoetst en op de Spraakwater-pagina geplaatst: de hele serie SUD-OUEST (de eerste reeks die verscheen op de roemruchte wijnwebsite van weleer), en verder zowel ZOUT als ZUREN, en degene die ons zeer na aan het hart ligt: WIJN VAN DRUIVEN. Die laatste is dan ook hieronder terug te vinden.

Ook is het gelukt om een gloednieuw Kneutertje te plaatsen (zie hieronder): PRACHT OF KRACHT blijft het thema van deze maand, de Oriënt, aardig volgen...
 


 

Donderdag, 07 augustus 2008
 

DVD cover IM JULI / IN JULY een film van Fatih Akin

 

Weer even terug naar Fatih Akin, met het gevaar af u te vervelen.

Maar deze cineast laat ons niet meer los. Zijn tweede film IM JULI / IN JULY (2000) is zojuist vanuit America binnengekomen en we hebben de DVD meteen bekeken.

 

GEGEN DIE WAND / HEAD-ON (2004) was dé blikvanger in het oeuvre van Fatih Akin, met een Gouden Beer om dat te bevestigen, en AUF DER ANDEREN SEITE / THE EDGE OF HEAVEN (2007) is zo'n fenomenale film die maar één keer in de vijf jaar voorbij komt.

 

We mogen nu langzaamaan ontdekken waaruit dat allemaal gegroeid is. Het tamelijk grimmige debuut van Akin, KURZ UND SCHMERZLOS / SHORT SHARP SHOCK (1998) is helaas alleen als Duitse DVD zonder ondertitels te verkrijgen; erger is dat dit wanproduct een pan&scan uitgave is die van een 1.85 : 1 film weer eens de flanken afzaagd heeft om er een 4:3 knoeiboeltje van te maken. Dat deze schande nog steeds voorkomt is toch werkelijk onbegrijpelijk.

Hopelijk willen de Volkskrant en VPRO ook dit debuut voor Nederland ontsluiten op DVD, zoals ze dat ook met GEGEN DIE WAND gedaan hebben.Still uit IM JULI / IN JULY 	Fatih Akin, Moritz Bleibtreu, Christiane Paul.

 

Maar goed, Akin's tweede film hebben we nu dus gezien en wat is deze komische roadmovie leuk !

Een haast op het onbeschaamde af feelgood-movie, waar toevalligheden niet van de lucht zijn zonder ook maar een moment te irriteren. De humor is sprankelend, de situaties ongewoon maar op prachtige plaatsen vastgelegd en alweer valt op (of moeten we zeggen: nú al valt op) dat Fatih Akin een meester is in het vinden van het juiste tempo voor het verhaal dat hij filmisch brengt.

 

Dat is echt heel erg knap.

Natuurlijk zal het niet voor niets zijn dat Fatih Akin zijn vaste editor Andrew Bird telkens weer met complimenten overlaadt.

Wij zouden willen zeggen: mis ook deze Akin film niet ! 


 

Dinsdag, 05 augustus 2008
 

DVD Cover SAWDUST AND TINSEL, de film van Ingmar Bergman (1953)

Federico Fellini als clown...

 

Zo nu en dan vallen de fragmenten van het leven wel heel mooi samen.

Werkend aan de revisie van het script 'OI CLOWNS !- EEN HOMMAGE AAN FEDERICO FELLINI', waarin verwijzingen naar het circus niet geschuwd worden, viel er vanmorgen een pakketje in de bus. Het bleek de in Engeland bestelde dvd van Ingmar Bergman's GYCKLARNAS AFTON oftewel SAWDUST AND TINSEL te zijn, verschenen op het helaas onlangs ter ziele gegaan zijnde label Tartan. Dit donkere meesterwerk uit 1953 speelt zich af, jawel, in een circus.

Als kortebroeken-jochie wilde ik per sé clown worden, waar al mijn klasgenoten natuurlijk het liefst brandweerman of politieagent of Vincent Van Gogh wilden zijn.

Het is er niet van gekomen, en stel je voor dat je Bergman's clown zou zijn geworden...

 

Ook de voetsporen van de clowns die we 's avonds in Carré hebben gezien, zijn veel te hoog gegrepen. En de jaren al te hard voorbij gehold.

THE GREAT FLYING CIRCUS van NOORD KOREA blijft in het Koninklijk Theater aan de Amsterdamse Amstel tot 31 augustus aanstaande het publiek verbazen, beklemmen en verbijsteren.
PYONGYANG - A JOURNEY IN NORTH KOREA by Guy Delisle; traveling journal in cartoon form

The Great Flying Circus Noord Korea - t/m 31/08/'08 in Carré Amsterdam

 

Het kwam wel zo mooi uit dat we net dit weekend het reisjournaal in strip-vorm van Guy Delisle hebben gelezen. Zijn PYONYANG - A JOURNEY IN NORTH KOREA verhaalt op even amusante en fraaie, als beklemmende en intrigerende wijze over een verblijf van twee maanden in de Noordkoreaanse hoofdstad.

Niet dat dergelijke achtergrond-informatie nodig is om het hart in de keel te laten bonzen bij alle acrobatiek en stunts van de circusartiesten, maar het geeft er toch wel een niet te versmaden cachet aan.

 

Door met volksmuziek te openen bleek dat het Ariranglied niet begrensd kan worden, ook niet in Korea zelf. Het wordt in zowel Zuid- als Noord-Korea dus veel gespeeld; het lied is dan ook al meer dan 600 jaar oud.

 

In stralend wit klom een eerste duo naar de nok van het gebouw. Of het nou kwam door een te goed genoten vrije dag, of juist stramme spieren, er werden daar wel erg veel foutjes gemaakt. En dat zonder vangnet. Gelukkig waren de acrobaten wel voorzien van een levenslijn. En dat was maar goed ook.

Of... zou het geacteerd zijn geweest ? Iedereen in de uitverkochte zaal zat meteen op de puntjes van hun stoelen. En menigeen had last van klamme handen. Die spanning is er de hele avond niet meer uitgegaan !


THE GREAT FLYING CIRCUS NOORD KOREA

Het was sowieso opvallend dat de show niet perfect was, niet gelikt, de artiesten waren zo te zien niet gedrilled.

Dit was dan ook niet Cirque du Soleil, vanavond werd regelmatig de uitersten van wat mogelijk is gezocht.
En gevonden, niet voor niets heeft dit Noordkoreaanse circus al 8x de Gouden Clown in Monte Carlo gewonnen. THE GREAT FLYING CIRCUS NOORD KOREA

Dat de mens 20 meter kan vliegen, dat weten we na dit bezoek aan Carré zeker. Dat de mens dezelfde afstand vliegend kan afleggen en ondertussen menselijke obstakels kan omzeilen, geloven we nog steeds nauwelijks, terwijl we het toch echt gezien hebben.

Regelmatig was de moeilijkheidsgraad zó hoog, dat er dan weer wat over gedaan moest worden. Een enkele maal hielp ook een herhaling niet, en zal de stunt morgen vast wel volmaakt vertoond gaan worden. Een combinatie van trapeze en turnen, of ballet en vliegen, brengt nu eenmaal wat onstabiele factoren met zich mee...

DVD cover TRAPEZE, Burt Lancaster, Tony Curtis, Gina Lollobrigida

 

 

Er is nog zoveel te vertelllen over THE GREAT FLYING CIRCUS, maar het is natuurlijk mooier om het zelf te gaan zien. Er zijn t/m 31 augustus nog wel wat kaarten beschikbaar (Carrélijn: 0900-2525255).

 

Nu gaan we puur ter vermaak en om in de sfeer te blijven TRAPEZE bekijken met Burt Lancaster, Tony Curtis en Gina Lollobrigida als acrobaten. Een film met een beduidend lager kunstzinnig gehalte dan het circus dat we vanavond hebben gezien, maar die in 1956 zowel een Bronzen als een Zilveren Beer in Berlijn heeft gewonnen.


 


 

Zondag, 03 augustus 2008
 

 

DVD cover AUF DER ANDEREN SEITE / THE EDGE OF HEAVEN van Fatih AkinDVD Cover GEGEN DIE WAND / HEAD-ON van Fatih Akin

 

Het leven gaat snel, zeer snel. Zelfs met gloednieuwe communicatiemiddelen (of waarschijnlijker: juist daardoor) worden we al ingehaald door de tegenwoordige tijd voor een gedachte of een woord goed en wel is uitgesproken, opgeschreven of uit de nevelen der geest opgekomen...

Staat hieronder in het artikel over FATIH AKIN nog dat er in Nederland slechts 1 enkele titel van hem op dvd te vinden is, zo blijkt een tweetal dagen later al dat er wel degelijk nóg een dvd-titel naast GEGEN DIE WAND / HEAD-ON op internet verschenen is: ook het werkelijk geniale AUF DER ANDEREN SEITE / THE EDGE OF HEAVEN is nu bij zowel BOL.com als bij COSMOX.nl te verkrijgen.

 

Mis deze fabuleuze cineast en reuze kundige verhalenverteller niet !

 


 Donderdag, 31 juli 2008Fatih Akin

 

We doen erg ons best de Turkse trilogie op deze website te voltooien.

Na onze reis is er volop te vertellen, en de APROPOS 'De Balkan & Verenigd Europa' staat hier alweer een weekje lager op deze pagina. Vandaag komt daar dan deel twee bij. Een IN ZE SPOLIGHT over fenomeen FATIH AKIN.

Hopelijk volgt een gloednieuwe SPRAAKWATER, 'Mengen en Plengen' snel ! Ook die zal ons naar Turkse contreien voeren.

Maar dat, wederom, later.

Oh ja, de IMDb-pagina van MIXED BAG, OR WHAT'S IN A DREAM... is vrijwel volledig en alleszins fraai te noemen !
 


 

Vrijdag, 25 juli 2008
 

International Panorama Of Independent Filmmakers Patras filmfestival

 

 

Hoewel MIXED BAG... vaker wordt afgewezen dan geaccepteerd bij de internationale festivals, is het opvallend dat het enthousiasme groot is wanneer de film wél wordt toegelaten.

 

Chionidis Panagiotis van het Patras filmfestival heeft wederom per e-mail van zich laten horen, en alweer was zijn geestdrift groot. Posters van MIXED BAG... zijn opgestuurd naar Griekenland, en we gaan echt proberen om van 3 tot 11 oktober a.s. bij het festival aanwezig te zijn.

 

 

 
 Donderdag, 24 juli 2008Actros Mustafa Cesme

 

Hoewel het voelt alsof we meer dan een kwartaal zijn weggeweest, waren het eigenlijk toch maar 17 dagen. Dat was meer dan gepland, maar bij grensoverschrijdingen lopen de zaken nou eenmaal niet zoals we zouden wensen.

We zijn eindelijk terug uit Turkije en de ervaringen van de heenweg hebben we geprobeerd vast te leggen in een nieuwe APROPOS, hieronder op deze zelfde pagina. Er zijn nog legio andere verhalen te vertellen. Maar die komen later.

We hebben echter wel alvast de spreuk onder aan deze pagina aangepast.

Morgen meer !

 Vrijdag, 04 juli 2008

 

Voor N Dubbeltje - Daniël Boissevain en Patrick Galvin

Daar is 'ie dan: de trailer van onze allernieuwste kortfilm, VOOR 'N DUBBELTJE...

Als u op het fotootje hiernaast met Patrick Galvin & Daniël Boissevain klikt, zal de trailer starten.

 

Dachten we tijdens het draaien dat het best wel eens een heel leuk filmpje zou kunnen gaan worden, nu mag blijken dat we echt iets moois gemaakt hebben.

 


Met de vakmensen van Cinemeta hebben we de afgelopen dagen veel werk verzet. Allereerst met kleurcorrigeerder Gerhard, die onder de bezielende leiding van d.o.p. Mick het beeld buitengewoon fraai heeft geperfectioneerd.
Joris heeft niet alleen schitterende titels vervaardigd, ook was hij het rust- en aanspreekpunt, waar de logica altijd de boventoon voerde en waar zijn bijzondere zorgzaamheid VOOR 'N DUBBELTJE veel goed heeft gedaan.

 

En dan zijn er natuurlijk nog de geluid-editors; oude rot Wim en stagiair Marnix hebben vol vuur meegewerkt aan het zoeken naar de absolute grens van wat mogelijk was. Wat een klasbakken, die twee !

 

Iedereen hartstikke bedankt, en we gaan er voor zorgdragen dat nog voor de zomer voorbij is een screening geregeld zal zijn.
We zijn blij !
 


 

Donderdag, 03 juli 2008


Paul Auster - Orakelnacht - Arbeiderspers

VOOR EEN DUBBELTJE... is werkelijk schitterend geworden !

Hopelijk snel de trailer alhier, en we gaan hard werken aan de ondertitels, (al werden we vandaag geboekt door Filmotechnic voor een shoot in Turkije die ons binnenkort twee weken op de weg houdt...) om dan bij Three Lines Pictures een even mooie dvd-uitgave te maken als die van 'Mixed Bag...', die zij daar ook geheel en al verzorgd hebben.

Natuurlijk gaan we over de nabewerking van A PENNY FOR... (internationale titel) nog het nodige vertellen, maar dat doen we van het weekend.

 

Wel kunnen we zeggen dat er een gloednieuw EN gloedvol IN ZE SPOTLIGHTje op deze startpagina is verschenen, over de geweldige Amerikaanse schrijver Paul Auster. Zie hieronder.

Ook hebben we een andere SPRAAKWATER naar voren gehaald.

Snel weer meer !!!


 


 

Dinsdag, 01 juli 2008Bastet - Louis Couperus - Een Biografie

Bastet - Helse Liefde

 

Terwijl het hartstikke goed gaat met de nabewerking van VOOR EEN DUBBELTJE..., waarover morgen -na de laatste dag bij Cinemeta- meer, was het nieuws dat Frédéric Bastet gisteren is overleden een schok. We hebben de spreuk onderaan deze pagina er subiet voor aangepast.

 

De even intellectuele als beminnelijke erudiet heeft naast zijn werk als hoogleraar archeologie en conservator ook verrukkelijke boeken geschreven.

Beroemd werd hij met zijn Couperus-biografie, wiens werk hij ondergedoken tijdens de oorlog stuk las. Louis Couperus dreigde wat naar de achtergrond te geraken, maar deze magistrale biografie heeft verder vergeten voorkomen, en gelukkig maar, want Couperus heeft werkelijk fantastische romans geschreven. 

Ook Bastet zelf heeft dus zalige boeken op zijn naam staan.Bastet - De Schele Hertogin - Een verrukkelijke biografische roman

Impromptu - DVD Cover

 

Persoonlijke favoriet is HELSE LIEFDE, over het leven van Ferenc Liszt, Frederic Chopin, George Sand & Marie D'Agoult.

Echt een geweldig boek, om vol vuur uit te lezen, en dan meteen daarna James Lapine's ijzersterke film IMPROMPTU (1991; voor 6,99 euro te vinden op Bol.com) te bekijken, over deze zelfde vier historische creativelingen.

 

DE SCHELE HERTOGIN is een even vermakelijke als minutieuze biografie, die in één zucht uitgelezen zal worden. Maar ach, er zijn nog zo veel meer parels in zijn oeuvre.

 

Er is een groot man heengegaan. Frédéric Louis Bastet werd 81 jaar.

 


 Zaterdag, 21 juni 2008

 

Op deze langste dag van het jaar hebben we eindelijk weer wat daglicht gevonden om te babbelen.

Meteen hebben we de spreuk onderaan deze pagina ververst, met het oog op de massale adhesiebetuigingen aan de voetballers van Oranje.
Logo New Beijing International Movie Week

En hebben we nieuwe kneuters op de KNEUTERGELEUTER-pagina geplaatst: 'Principieel' en 'Waaien'. Deze laatste staat nu ook hieronder op deze pagina.

 

Terwijl we op het moment in de catalogus van Libertas [zie de link van 25 mei] fraai te vinden zijn, was dat bij New Beijing International Movie Week/ 第二中外青年电影交流周 niet het geval. Hoewel geaccepteerd is MIXED BAG... toch nimmer tot het officiële programma doorgedrongen.

Wat een zege is gebleken, want overal waar er een gaatje viel in het program, werd MIXED BAG... ingezet. En dat is vaak gebeurd.

Erg leuk om in de Olympische stad vele malen vertoond te zijn geweest !

Logo ART festival Stolac

 

Op de valreep vernamen we nog dat MIXED BAG... ook geaccepteerd is voor het ART Festival Stolac.
Stolac ligt ongeveer halverwege Dubrovnik en Mostar.
Léuk !!

 


 


 

Vrijdag, 20 juni 2008

 

Logo IMDb

Meer nieuws van het internet: dankzij de 2e prijs bij het Bridge Fest is MIXED BAG... dan toch goed genoeg bevonden om op de IMDb geplaatst te worden.

Hoewel nog niet alle info terug te vinden is op 'onze' pagina, en we hopen dat dat snel gebeurd zal zijn, is het strelend om de film op deze fantastische site te zien staan.


 


 

Dinsdag, 03 juni 2008


Restaurant Les Sapins - www.restaurantlessapins.eresto.net - Bourgogne

Logo Etap Hotel

We zijn weer thuis ! En wat een glorieuze trip hebben we achter de rug ! Een vierde Kneutertje moet nog voltooid worden, maar de eerste drie van deze Toscane-tocht staan al op de KNEUTERGELEUTER-pagina. Het zijn: 'Afblijven', 'Vormfout' & 'Voorjaar Voorwaar'.

'Mals' verschijnt binnenkort, dat is beloofd.

 

Het hart gaat uit naar het poëtische 'Voorjaar Voorwaar', maar 'Afblijven' & 'Vormfout' staan, bij wijze van uitzonderlijke dubbel-aflevering ter ere van de vakantietijd, ALLEBEI als Kneuter hieronder op deze pagina.

Dáár zullen de twee logo's hier links & rechts geheel duidelijk worden...

 


 

Maandag, 02 juni 2008
 

Film Poster MIXED BAG... by Grapherics - Eric Veltman - Artnix

 

"En het gaat maar door en het gáát maar door !" zegt de zwerver in VOOR EEN DUBBELTJE...

En dat klopt !

De ontwerper Grapherics, oftewel Eric Veltman, die ook door het leven gaat als Artnix dan wel Eric III, omdat hij op de derde etage woont van een adres waar op 1 hoog ook een eric verblijft... Afijn, DIE Eric heeft de officiële filmposter van MIXED BAG... gemaakt.

Jawel ! Niet geheel op zijn eentje, kunstenares Monique Van Den Berg heeft een enorme kei bijgedragen.

En dit is hem ! Hiernaast staat de enige echte filmposter van MIXED BAG... (Onder de knop TRAILERS is de poster flink wat groter te bekijken. Het origineel is in A2 formaat.)

Vanaf heden ook als ansichtkaart te verkrijgen ! Hartstikke bedankt, Eric & Monique !

 

Natuurlijk liggen er voor de cast- & crew-leden van 'MIXED BAG, or What's In A Dream...' exemplaren klaar, dat spreekt !

We vinden de poster mooi, erg mooi.

 

Overigens heeft Eric III (hij lijkt welhaast van adelijke bloede met zo'n aanspreektitel) een prachtige cameo in VOOR EEN DUBBELTJE..., waar we natuurlijk ook nog immer noest aan werken.

We zullen doorgaan. En hoe, hahá !

 

Altijd bezig, teveel, te druk, te mooi, maar ach, zo is het leven toch goed, en waard geleefd te worden...

 


 

Zondag, 25 mei 2008

 

De spreuk onder aan deze startpagina is eindelijk weer eens ververst !

 

Olala !! Wat is het moeilijk ! Dachten we de keuze qua VOOR EEN DUBBELTJE... teruggebracht te hebben tot take 6 of 7 ... en 6 is verre van perfect, dus .. hoe moeilijk kan het dan nog zijn ?!

Maar take 3 en 5 blijken toch ook wondermooie dingen te bevatten...

Dus in plaats van makkelijker, want 6 valt af dus hebben we enkel nog take 7, nie-waer, wordt het alleen maar moeilijker, want 3 & 5 hebben ook zo veel fraais !

Pffffff...

 

We houden u op de hoogte !!

LIBERTAS Film Festival Dubrovnik

 

Morgenochtend gaan we weer flink op pad voor Filmotechnic, richting Siena.

Italië dus, en niet Kroatië, waar MIXED BAG... vertoond gaat worden tijdens het Libertas Festival !

Een hele eer !

 

Ondertussen toch maar weer eens gedolven in de archieven en de aantekeningboekjes, en derhalve zijn er weer twee Kneutertjes geplaatst: BRON op de Kneuter-pagina, en datzelfde geldt voor FRAUDEGEVOELIG, maar die staat ook hier onder op de home page.

 Donderdag, 22 mei 2008

 

VOOR EEN DUBBELTJE... Film Still: Daniel Boissevain achter de schermen

Terwijl we alweer 48 uur op standby staan voor een volgende Filmotechnic-klus in verre buitenlanden, hebben we deze week natuurlijk wel uitvoerig de rushes bekeken van VOOR EEN DUBBELTJE...

Dat is al het beeldmateriaal dat we hebben opgenomen.

En zoals Mick Durlacher, onze director of photography al wist te melden: "Dat wordt nog heel moeilijk kiezen."

 

Want we willen het 8 minuten durende verhaal in één enkel vloeiend shot tonen.

En welke van de takes is nou écht de allerbeste ?

Het is zo divers...

 

Afijn, dat gepuzzel gaat door, en rap ook, want in de week van 9 juni gaan we de gehele nabewerking (behalve de ondertiteling) doen !!

Jawel !

 

Om de zinnen toch even te verzetten, hebben we weer drie Kneutertjes opgeduikeld vanuit het archief. 'Belegen', 'Demasqué' en 'Dualiteit' zijn terug te vinden op de Kneutergeleuter-pagina.

  Donderdag, 15 mei 2008


Cineco Amsterdam logo

Logo Cinemeta Digital Amsterdam

Net terug uit het toch wel prachtige Drenthe, waar een mooie maar onregelmatige shoot, hitte, bliksem en noodweer, en hunebedden indruk gemaakt hebben.

 

Láter meer over 'VOOR EEN DUBBELTJE...', dat al ontwikkeld en scan klaar gemaakt is bij Cineco en nu gedigitaliseerd wordt bij Cinemeta.

 

MAAR het nieuws van de dag is dat tussen alwéér 2 afwijzingen het strelende nieuws binnen kwam dat 'MIXED BAG...' de 2e prijs heeft gewonnen op het BRIDGE FEST '08.

Niet alleen een prachtige naam voor een (nog jong) festival, het is ook een daadwerkelijke brug: begonnen in Vancouver-Canada doet het deze zomer zowel Servië als Bosnië-Herzegovina aan,
om later nog verder te reizen. Het eindpunt is Katmandhu-Nepal.Logo BRIDGE FEST '08
We zijn blij ! 


Pinkster-zondag, 11 mei 2008

 

VOOR EEN DUBBELTJE... Film Still: Daniel Boissevain & Patrick Galvin

Moe maar héél erg gelukkig kunnen we zeggen dat de opname van de kortfilm VOOR EEN DUBBELTJE... gisteren hebben plaats gevonden.

 

Het was hard werken, en zonder het waanzinnige vakmanschap van steadicam-piloot Michael Monteiro zou het nooit zijn gelukt, maar we hebben de film in the can, zoals het in de filmwereld zo fraai heet.

 

Overigens zouden we hier iedereen moeten noemen, die aan de film heeft meegewerkt, want iedereen heeft op zijn tenen gelopen gisteren. En dat in de brandende hitte van een tropisch Amsterdam !

Hartstikke bedankt Chris, Cindy, Dani, Daniel, Denise, Elmer, Eric III, Gaby, Hyeonju, Kees, Kick, Koen, Marijn, Marieke, Mariël, Marike, Michael, Mick, Patrick, Paul, Pip, Raymond, Rob, Sofie, Stein, Storm & Tijn !!!

 

Elmer van der Marel, fotograaf van onder andere de 'Foto Van De Dag' in Het Parool (de electronische editie) heeft niet alleen de still hiernaast gemaakt. Nee nee, hij speelde ook mee ! En was geweldig in zijn scène met tegenspeelster Sofie Knijff !

 

Op de foto van Elmer van der Marel zien we hoofdrolspeler Daniel Boissevain, die als De Zwerver het harmonica-spel van Patrick Galvin bewondert.

 

Later hierover nog heel veel meer !

Maar we gaan eerst een beetje bijkomen...


 Stamford Arts centre, locatie filmfest

Zaterdag, 26 april 2008

 

Het is dan toch zover: Mixed Bag, or What's In A Dream.. heeft de officiële wereld-première achter de rug.

Vanmiddag om 13.40 uur werd de film vertoond in The Ballroom tijdens het Stamford Short Film Festival.
Wie ? Waar !?

 

Stamford is een klein plaatsje met 18.000 inwoners in het hart van de driehoek London - Manchester - Leicester, en het is wonderbaarlijk mooi:

"In 1993, BBC television used Stamford as the setting for George Eliot's Middlemarch drama.
The producer, Louis Marks, said:

When we were planning the programme we presumed we would have to film all over the country - a street here, a square there, a house somewhere else. But then our researchers came back and told us they had found this marvellous town that had everything. So I went up to Lincolnshire, took one look and I knew they were right.
 

Stamford front landscape

Stamford is beautiful, extraordinary; it is absolutely stunning."

 

Het was een der eerste Engelse steden die geheel uit steen waren opgetrokken, en in de 13e eeuw behoorde het tot de tien grootste plaatsen van Albion. Daar is later wel wat de klad in gekomen.

 

Oké, het is geen London of Parijs, laat staan Cannes, Berlijn of Venetië, maar het is een pracht plek om de première van je eersteling te hebben.

En maar zeven uur autorijden van Amsterdam verwijderd !
Jammer genoeg konden we er niet bij zijn; we moesten dit gehele weekend werken in Rotterdam.
Logo Stamfort shortfilmfest
Maar Stamford staat op de kaart, en we zijn er echt erg blij mee ! We zouden het ook graag eens gaan bekijken.

 

Verder gaat het met acceptaties en afwijzingen bij de in totaal 86 aanmeldingen voor festivals vrijwel gelijk op, waarbij opvalt dat de excuses om 'Mixed Bag...' niet uit te kiezen vaak getoonzet worden in fraai proza en hartstrelende complimenten.

Da's mooi, maar als we eerlijk zijn, dan doen de toezeggingen toch wel wat meer deugd.
Wordt op zeker vervolgd !

 


 

Woensdag, 23 april 2008

 

De voorbereidingen van VOOR EEN DUBBELTJE... gaan gladjes. Dat is natuurlijk nogal zorgwekkend, en dat is maar goed ook; wie heeft er nou gehoord van het organiseren van een film dat makkelijk verloopt !
We hebben sowieso nog steeds één grote zorg: ook de derde kanjer van een focus puller die we hebben benaderd wil wel, maar kan echt niet...
Oei !
Wie durven we nu te vragen ?
 

Patrick Galvin's Pocket Amplifier when playing the Harmonica

Vandaag zijn we naar Patrick Galvin in de Watergraafsmeer gegaan.
Patrick is al decennia lang een belichter op filmsets, maar heeft daarnaast zijn sporen verdiend als muzikant.
Op mondharmonica heeft hij ooit eens een hele avond gejammed met Keith Richards ! Je weet wel, die vent die wereldberoemd is omdat hij Johnny Depp's vader speelt in 'Pirates Of The Caribean - At World's End'. Oh ja, en een beetje gitaar speelt in een bandje dat zich de Rolling Stones noemt, haha!
 

Patrick zal in VOOR EEN DUBBELTJE... verschijnen als straatmuzikant, en we hebben ons eens gebogen over wat hij zoal zou kunnen gaan spelen.
Het moet een mooie en diverse medley worden, met als het even kan wat zalige herkennings-melodieën uit de wereld van de opera.
Patrick is thuis in vele genre's, maar klassieke muziek is hem minder bekend.
We hebben dan ook wat hoogtepunten van Mozart, Rossini en Verdi beluisterd vandaag.

Patrick Galvin, the Harmonica Man


-"Maar waar moet ik naar luisteren ? Wat moet ik gaan volgen ? Er gebeurt hier zoveel !"
"Dat is helemaal Mozart. Het klinkt allemaal gezellig en bedrieglijk eenvoudig. Maar het is zo complex, zo harmonieus terwijl het alle kanten op gaat, zo virtuoos..."
-"Geniaal ! Maar .. wat zal ik doen dan ?"
"Oppikken wat jij het mooiste of meest interessant vind. En bij twijfel geldt de gouden regel van de focus puller op de filmset."
-"Hè ? Hoe bedoel je ?"
"Nou, de focus puller moet het film-plaatje scherp houden, maar al te vaak zijn er meerdere opties. Bij twijfel moet hij altijd voor de ster gaan. Follow the money ! Of in zijn geval: Focus on the Money."
-"Aha, it'll be the singer for me then, when in doubt...

Had ik je al verteld dat we laatst Daniel op tv zagen ? En dat ik aan Fenna, die is al zeven, zei dat ik binnenkort met hem in een film zou gaan spelen ?
'Echt waar, papa, gaan we je dan ZIEN !?'
En ze sloeg allebei haar armen om mijn nek en gaf me een grote zoen. Geweldig vond ze dat. Daniel ook, trouwens.
'Hij is zó cool, papa !' Waarom dan, Fenna, vraag ik haar. Zeven jaar, weet je... En ze zegt: 'nou kijk eens papa, naar zijn haar; zó cool !'
Tja, daar sta je dan als vader..."
En Patrick haalt een hand over zijn kalende schedel.

 

Echt waar, VOOR EEN DUBBELTJE... gaat geweldig worden !

 Zaterdag, 19 april 2008
 

Edvard Munch, de schreeuw


De voorbereidingen van 'VOOR EEN DUBBELTJE...' zijn ver gevorderd. Onze hoofdrolspeler heeft toegezegd en heeft zijn agenda voor de draaidag geblokkeerd !

We zijn heel ver, de vergunningen zijn dankzij Tijn Heerkens van Locatiegoed in orde, logistiek zijn we rond, er is echter nog één sleutelpositie in te vullen...

Hopelijk komt dat ook snel goed.

 

Na de poëzie en het surrealisme van 'MIXED BAG...' gaan we nu voor een realistische verhaallijn, met tragikomische tinten.

 

We staan te popelen !

 

Wordt zeker vervolgd.


 


 

Donderdag, 17 april 2008

 

De reacties op 'MIXED BAG...' blijven zó spannend en zo divers ! Opmerkelijk is dat de lof voor de beelden vrijwel unaniem is.

Voor de verhaallijn is dat héél wat anders. Binnen de filmwereld variëren de reacties van "mooi maar onbegrijpelijk", "raar maar echt mooi", "goh, mooi maar wat is het", tot ...

 

Terwijl de metgezellen der letteren de beelden ook unaniem mooi vinden, wordt in deze kringen het gedichtje niet echt beklijvend genoemd.

 

Dat is toch opmerkelijk; spannend !

 


 

Woensdag, 16 april 2008
Logo Cape Fear Independent Film Festival
Het is nooit leuk om afgewezen te worden. Maar het Cape Fear Independent Film Festival heeft wel een hele complimenteuse manier gevonden om ons niet te selecteren: "This was a very difficult decision as your project was beautifully photographed."

 

Ze hebben beloofd 'MIXED BAG...' en haar trailer overal te tonen tijdens het festival, in alle hallen en niches, behalve in het competatieve programma.

 

En we zijn volgend jaar meer dan welkom met 'VOOR EEN DUBBELTJE...'

Met twee Hollywood klassiekers die 'Cape Fear' heten, zouden we daar toch wel erg graag vertoond willen worden.

 Dinsdag, 01 april 2008

 

Natuurlijk lopen we onderweg wel eens een zeperd op. Zo werd 'MIXED BAG...' door de ballotage commissie te San Diego in een record tijd afgeserveerd.

Dat is jammer. Maar, waar ligt dat eigenlijk, San Diego ?
 

Logo 10th International Panorama of Independent Film, Patras city - Greece

Op dezelfde dag als de afwijzing uit het Westen, kregen we een laaiend enthousiaste email uit Griekenland. Die was wel zo complimenteus, dat we er rode oortjes van kregen, maar later op de dag kropen er wat bedenkingen als ijspegels langs de ruggengraat.

Het is per slot 1 april.

En we kennen een aantal bevlogen practical jokers...

Het zal toch niet zo zijn ?!

 

De email vanuit Patras was echter verstuurd op 31 maart. En we mogen er toch niet vanuit gaan dat flauwe grappen ook nog eens foutief gedateerd zijn. Dus kunnen we concluderen dat het 10e International Panorama of Independent Film, Patras City - Greece, onze film 'MIXED BAG...' echt graag wil hebben.

Anders zouden ze 3 maanden voor de deadline van insturen geen toezegging gegeven hebben over de aanvaarding van de film.

 

Wat een pluim ! Wat mooi ! Wat strelend !

Het doet eerlijk gezegd best wel heel goed. Al weten we net zo min waar Patras ligt, als waar we San Diego moeten zoeken.
 


 

Vrijdag, 28 maart 2008

 Federico Fellini als clown

Hoewel het aantal festival-inschrijvingen voor 'MIXED BAG...' de 80 is gepasseerd, zijn we nog nergens uitgenodigd. Daar tegenover staat dat met de stuwende kracht van Hyeonju we zomaar een dozijn KNEUTERGELEUTERs uit het archief hebben opgediept. Die zijn allemaal te vinden op de Kneutergeleuter-pagina. Persoonlijke favorieten als 'Leklicht', 'Liefde is...', 'Maanvriendje' en de even oude als dierbare herinnering 'Nacht' zijn daar nu eindelijk ondergebracht.

 

 

En ook 'I Clowns' is eindelijk geplaatst, zowel op de Kneuter-pagina als hier beneden op de homepage. Dit kneutertje is de basis voor het scenario van de kortfilm 'Oi' CLOWNS ! - Een Homage Aan Federico Fellini', waarvan we toch nog steeds heftig hopen dat het ook daar ooit van gaat komen. De film, dus...

 

Overigens hebben we ook de spreuk onderaan deze pagina weer eens ververst.

 


 

Paasmaandag, 24 maart 2008

 

Edvard Munch, de schreeuw

Terwijl het aantal inschrijvingen voor internationale festivals aangaande MIXED BAG... is gestegen naar 77, zitten we verder niet stil.

 

We gaan niet vooruit lopen op de 'DUEL OF THE D...ANCE', want dat gaan we pas pal voor de zomer opnemen. Maar leuk dat het wordt !

 

Nu richten we ons op het opnemen van de hyper-realistische kortfilm 'VOOR EEN DUBBELTJE...'

Máár... we zoeken enorm naar de folie ballon van DE SCHREEUW naar het beroemde schilderij van Edvard Munch.

LET WEL, we zoeken dus NIET naar de 'inflatable' van 48cm, zoals getoond in de foto hiernaast. Want die hebben we al ! We zoeken dus naar de folie ballon aan een koordje die een stuk kleiner is.

 

Mocht u ons kunnen helpen aan deze ballon, dan zijn we u enorm dankbaar. Zie alstublieft daarvoor de adres-gegevens onder de 'knop' Contact.

Bijvoorbaat en nu al hartstikke bedankt !
 


 

Mixed Bag or What's in a Dream... Featuring Hans Dagelet

Dinsdag, 18 maart 2008

 

We zijn lekker op dreef ! Het aanmelden van MIXED BAG... bij diverse internationale filmfestivals is van start gegaan.

Tussenstand: 67 inschrijvingen zijn afgerond. En we zitten nu met rode konen te wachten op antwoord vanuit alle hoeken van de wereld.

 

De dvd is naar 30 verschillende landen verstuurd. Bubbel-enveloppen zijn aangekomen in Aix-en-Provence, Barcelona, Cork, Toronto, Pusan, St. Petersburg, San Francisco, Rome, Bilbao, Avignon, Sao Paulo, Melbourne, Brooklyn, Delhi, Manhattan, London, L.A., Budapest, Palm Springs, Uppsala, Washington DC, Milaan, en elders.

Voor de grote drie -Berlijn, Cannes & Venetië- is dit (nog) niet het moment, of misschien niet meer... De aanloop is te laat ingezet, de snelheid te gering, de afzet te kort, waardoor we de lat vooralsnog niet in het oog hebben mogen krijgen.

Maar er zal de komende tijd nog afdoende nieuws omtrent festivals gaan komen.
 


 

Maandag, 03 maart 2008

 

De foto sessie van de zonsopgang boven de Loire Vallei heeft een PS gekregen, dat drie foto's toont in hetzelfde gebied, maar dan in de greep van een winterse mist.

Verder kregen we van Igor Teljukov de officiële making off van de Fiat-klus in de Marokkaanse woestijn! Hartelijk dank, Igor !!

 

NB: om dit filmpje van 3.55 minuten te zien verwijzen we u naar de trailer-gallerij,

OF naar de Marokko Foto-ReisVerslag/Morroccon Photo Travelogue pagina.
 


 

Mist in de Loire Vallei

Woensdag, 20 februari 2008

 

Het is gelukt. Hyeonju heeft de fotosessie van de zonsopgang boven de Val de Loire geredigeerd.

 

We did it. Hyeonju edited the photosession of the sunrise above France.

klik/click hier/here

  Maandag, 18 februari 2008

 

Er is een gloednieuwe Spraakwater geplaatst, WITTE WERELD genaamd, die ook te vinden is op de homepage ! Ook zijn er twéé nieuwe Kneuters, 'Kameleon' & 'Tijdloos', die allebei op de pagina Kneutergeleuter te vinden zijn (Kameleon staat ook op deze homepage trouwens..).

Verder komen we met deze nieuwe gadget helemaal niet meer achter de computer vandaan...

http://nl.youtube.com/watch?v=CRL1SeTJ1rk

De link werd ons toegestuurd door wijnschrijver Nicolaas Klei, waarvoor onze dank!

 


 

Zaterdag, 09 februari 2008
 

Jawel, ook van de tweede Marokko-reis zijn we weergekeerd. Nog meer uitgeput dan van de eerste.

Er is weer heel veel gebeurd onderweg. Teveel; we hebben dan ook besloten niet nogmaals naar Marokko te gaan, tenzij met vliegtuig en met Hyeonju...

 Woensdag, 23 januari 2008; vóór zonsopgang

 

Ongelooflijk maar waar, we gaan wederom op weg naar de woestijn van Marokko. Rond de 10e februari hopen we weer terug te zijn. Maar misschien is er her en der onderweg afdoende internet-verbinding om wat wetenswaardigheden op deze pagina('s) te blijven spuien...
 


 

Home Sweet Home, zondag 20 januari 2008

 

Het ongelooflijke is gebeurd, het avontuur van de Marokko-reis is dan toch ten einde gekomen.
 

Uitkijkje op de Marokaanse WoestijnOm te horen dat we over drie dagen alweer terug naar de woestijn mogen...

 

Het was een enorm groot avontuur, met bizarre wendingen en ... nou ja, er zal een reisverslag gepend gaan worden. Van vele kantjes.

 

Maar dat gaat dus even duren. En we moeten zo alweer weg.

 

Terwijl we erg graag toch ook even genoeglijk samen zouden willen zijn.

Dus hebben we, nadat we hieronder EEN GLOEDNIEUW KNEUTERTJE HEBBEN GEPLAATST, besloten om alvast een foto-verslagje te plaatsen.

Klik daarover op deze link naar het Marokko Foto-ReisVerslag/Morroccon Photo Travelogue .

Alle foto's zijn niet meer dan kiekjes, maar er is dan ook totaal niet aan geknutseld via Photoshop of waarmee dan ook.

 

Wordt vast wel weer vervolgd !!

 

 

La Guardia (Toledo), maandag 07 Januari 2008

 

We zijn aanbeland in het land van een echt grote held.
Don Quichotte !!!


Dat mogen weten ook, want alles en iedereen heeft de Don danwel de aanvulling op zijn ego Sancho Pancha als naam op de pui staan.
En als er in het dorp echt al teveel etablissamenten Don Quijote genoemd worden, dan kan je de wasserette kalmweg Rossinante laten heten, naar het paard van deze grootste aller ridders.

 

Voor we zover kwamen echter, bleek ook in Spanje de grote vergeler te hebben toegeslagen.
Want waar het eigenlijk onmogelijk was slecht te eten in Iberia, daar heeft nu de papillen-verdelger AUTOGRILL al teveel in de pap te brokkelen.

Logo Autogril

 

 


En dat is zuur, want deze volle broer van onze eigen brei- en brochel-brouwende AC Restaurants, maakt eten een ware horror-ervaring, met afbak producten uit cellofaan. Met smaakjes uit de grote chemie-doos.


Het doet enorm denken aan een Louis de Funès-film 'L'Aile Ou La Cuisse', (met de geweldige Coluche in de grootste bijrol !), waarin de kleine bekkentrekker als Charles Duchemin, eigenaar van een culinaire gids (een persiflage op Michelin) een complot ontdekt.
Uit een fabriek wordt voorverpakte 'voeding' geproduceerd, maar eigenlijk is alles gemaakt van dezelfde walgelijke brei, die dan later in het proces in een 'juiste' vorm wordt geperst.
 

El Venta in Toledo - Don Quijote E Sancho Panza


Deze satire uit 1976 is dus helaas een profetie gebleken.

 

Máár, er is ook veel bij het oude gebleven.
In El Venta (jawel, dat betekent De Molen...) hebben we uitbundig van wel heel veel verschillende tapas gesmikkeld.
En daarbij van die zalig romige cafe con leche gedronken.

Natuurlijk waren onze literaire helden niet ver. Zie de wat houterig genomen foto...


Maar heeft de Don nou een lantaarnpaal als lans, of heeft een al te poëtische parkeerder een accent gezet...

 

wordt vast wel vervolgd !

 


 

Futuroscope, zondag, 06 Januari 2008
Driekoningen

 

Op weg naar Er Rachidia, Marokko, voor de allereerste Russian Arm-klus voor Filmotechnic van dit nieuwe jaar.

 

Filmotechnic Europe - Russian ArmOok in dit merkwaardige Franse oord met meer hotels en congreszalen dan woningen, wordt er alom aan de Boon gedacht.
Want bij Driekoningen, het officiële einde van de Kerst-periode, dienen we een boon of een munt te verstoppen in een koek, en wie de 'trofee' dan treft in zijn puntje gebak, is de mazzelaar en koning voor de rest van het jaar.
Als het niet uitdraait op een spoedje richting tandarts natuurlijk...

 

Het is de tweede ochtend van deze reis, en het ontbijt nuttigen we in een Campanile.
In een poging een fraai evenwicht te vinden tussen motel en gastvrij hotel, was deze keten vele jaren een zekerheid.
Beduidend goedkoper dan de concurrentie levert het al te vaak ook erg goed eten.

 

Helaas gaan beide al enige tijd niet meer op, al blijven we het nog een tijdje proberen.

Het begrip prijs-kwaliteit verhouding heeft bij Campanile een Franse slag opgelopen. Recentelijk hebben we al twee maal belachelijk veel voor de overal toch hetzelfde motel-kamertje moeten betalen, terwijl het eten van alle ziel ontdaan is...
En gemechaniseerd en in pasklare zakjes gedaan.

 

Niet meer de schitterende regio-gebonden charcuterie met vers-gezette potten koffie bij het ontbijt, maar plastic plakken ham en kaas.
De koffie komt van een buffet waar drie identieke machines grommend staan te wachten.
De mokken die onder de tuit geplaatst dienen te worden, staan echter aan de andere kant van het restaurant...

 

Eenmaal de keuze bepaald, braakt het apparaat een alternatieve straf uit, die negentig dagen zwaar lang niet zo verschrikkelijk laat toeschijnen.
Wel knap overigens van de Fransen, alom bekend voor hun traditioneel rampzalige koffie, om een machine in elkaar te flansen die het toch nóg weerzinwekkender kan maken...

Logo Logis De France Hotels

 

Het avondeten in de Campanile hotels hebben ook al hun charme en hun smaak verloren.
Waar voorheen pure streekgerechten werden geserveerd, wordt er nu enkel nog afgebakken.
Oké, dat is nog beter dan de teutonische terreur van de Accor-logementen (Ibis, Novotel, Mercure en nog veel meer), waar men vanachter de incheckbalie rap de eetzaal doorholt om de gasten via magnetron-happen een enkele reis scheurbuik te serveren.

 

 

Ach ja, het begrip gastheer of -vrouw is aan het verdwijnen.
Al gaan we richting Spanje, waar het allemaal gelukkig zo erg nog niet is.

In Frankrijk zijn er natuurlijk nog de 'Logis De France', een losse groep hotels, die veelal doen denken aan de gastvrijheid en genoeglijkheid van herbergen uit vervlogen eeuwen.
En lekker eten dat je er (meestal) kan !

 

Maar er zijn geen 'Logis De France' langs de snelweg.
Alweer een reden temeer om dat zwarte lint voor de blindganger te mijden !
 


Wie weinig denkt, vergist zich vaak