(Vormgeving button door: Massimo Randag)

Dani

was, dat het maar even gezegd moge zijn, al wijd en zijd in Mokumse contreien bekend onder zijn bijnaam voordat er ook maar een Portugees schaduwtje van een Ajax-voetballer aan de horizon verschenen was.

Ook verdere vergelijkingen met de geniale voetballer gaan mank, want waar beide Dani's zonder meer tot de aantrekkelijkere personen van deze wereld behoren, paart DANIËL BOISSEVAIN een ongebreidelde arbeidsdiscipline aan zijn talenten, maar ging Daniel da Cruz Carvalho als een losbol ten onder.
Dat is ook zo mooi aan Daniël: als een echt kind van Ruigoord is het 'Vrijheid & Blijheid' hem met de paplepel ingegoten, maar weet hij ook dat plezier in het leven enkel te behouden is als het met mate tot ons genomen wordt.
 

Dani Daniel Boissevain

 

We leerden Dani kennen op de set van De Zeemeerman in 1995, waar hij van jonge held diende te transformeren in een ... vis. Dat had iets heel bijzonders op kunnen leveren, maar helaas werd de productie zo onnavolgbaar geleid, dat het onmogelijk gemaakt is om tot een memorabele film te komen.

De film heeft wel een hechte kameraadschap gecement, waarbij we elkaar immer met veel plezier terugzagen op filmsets en terrassen voor koffie-verkeerd of een fraai glas wijn.

 

Ondertussen boort Dani steeds weer nieuwe lagen van zijn talent aan. De rollen worden steeds mooier, met als voorlopig hoogtepunt zijn portrettering van Herman Brood in Wild Romance, waarvoor hij de Rembrandt won.

We hebben hem met de band His Wild Romance Brood-liederen zien en horen vertolken als kick-of show bij een wedstrijd van de American Football club Amsterdam Admirals, in de grote Arena. Geweldig was dat !

 

De muziek trekt trouwens steeds meer aan hem, met een heerlijke hoofdrol in het theater voor de musical Doe Maar tot gevolg.

 

Daniël Boissevain is nog lang niet klaar. Gelukkig maar ! Het is alleen te hopen dat hij toch ook nog tijd vindt voor zijn theater-collectief TEVENGEBROED, dat uitblinkt in werkelijk verrukkelijke bühne-stukken.
Plezier in het leven, leven met plezier; zo divers en zo vol als maar mogelijk is.

Dat gaat Dani bijzonder goed af. En daar plukken wij met zijn allen dan weer met graagte de vruchten van !