(Vormgeving button door: Massimo Randag)

Erwtje, al noemen steeds meer mensen hem Pipo, wat een musketier nauwelijks past ... hoewel, Pipo, eh ... Erwt noemt de andere musketier steeds vaker KlukKluk ...
Waar was ik gebleven !

 

ERWIN WALTHAUS is mijn boezemvriend, en tezamen met Kiske vormen wij de 3 Musketiers. Eigenlijk voor het ganzenlever ... pardon: voor het ganse leven, maar al helemaal als het wijnproefclub WIREKUF aangaat.

Erwin is de vriend die ooit zei:"Ik heb een hartsvriend, alleen..., ik zie hem bijna nooit."
Dan ga je je pas echt schamen.

 

Alles lijkt makkelijk en soepel te zijn in het hele grote en dus mooie leven, als Erwin in de buurt is. Wat een onverwoestbaar positivisme, (dat overigens echt nimmer stoort of duwt of porrerig wordt,) en wat een opgeruimdheid van geest weet Erwt altijd weer te handhaven.

Wat een elegante kracht en een fluwelen bravoure toont hij telkens weer, waarmee hij de meest netelige situaties laat smelten voor er überhaupt om ijs gevraagd zou kunnen worden.
 

Erwin Walthaus - Pipo - Erwtje - Le Garage

Hoe doet hij dat toch, of hij nou in Le Garage de boel als een virtuoze dirigent bijeen houdt (wij klinken en proosten alvast op la bonheur en al het goede voor het moment dat Erwin Walthaus deze zaak, na het decennia lang gerund te hebben, ook echt helemaal zal gaan overnemen), of als vriendendienst eeuwenoude kameraadschappen bijeen houdt... Het gaat hem schijnbaar allemaal zo makkelijk af -terwijl de Musketiers en zeker ook zijn formidabele vrouw Katja weten dat een gave toch ook echt wel kracht kost- en zijn charmante aanstekelijkheid blijkt onuitputtelijk te zijn.

 

Het gaat verder; Erwt is nét geen workaholic (hoe doe je dat toch !!? Nét niet te ver gaan ?! Erwin kan dat óók al, maar kan het ons helaas vooralsnog niet leren, verdikke...), en daardoor lukt het hem om samen met zijn Katja werkelijk daverend bijzondere ouders te zijn. Iedereen die twijfelt aan het hebben van kinderen, zou eens een blik moeten werpen op Maaike en Christiaan Walthaus ... Het kan echt, beste mensen...

 

Gezegend zijn met vrienden in of zelfs vóór het leven is een Geschenk uit de Hemel. Om een Erwtje in je leven te mogen hebben is zelfs meer dan dat.