(Vormgeving button door: Massimo Randag)REINDERS, voluit Gerardus genaamd (in het midden op de foto), hebben we ontmoet in het Zuid-Franse Gémenos, waar hij een even welkome als prettige tafelgenoot was aan de riante dis, én een spetterend optreden verzorgde met zijn vaste kompanen, Pieter Klaassen op gitaar en Lucas Beukers op contrabas.

Wat een leuke man is hij ! En wat een heerlijke ervaring is zo'n live optreden van hem !
 

Gé Reinders met zijn bassist en gitarist

Oké, Gé zingt in het Limburgs, maar zoals hij zelf al zei (het NRC aanhalend, dat toch als een serieuze krant te boek staat...), die taal barrière is na tien minuten weggesmolten.

 

En Gé Reinders is een ras artiest, met een uitmuntend muzikaal oor dat al erg lang geoefend en gehard is. Zo vertelde hij dat hij jaren lang op een muziekschool les heeft gegeven, en daar de kindekes voorhield dat als zij maar goed hun best bleven doen, ze misschien ook wel een snaar naar hen vernoemd zouden krijgen...

 

Zijn nummers zijn hoogstaand en een plezier om te beluisteren, maar voor ons staat zijn duet met John Bröcheler absoluut op #1.

John wie? Bröcheler, misschien wel de allermooiste Wagner Wotan van de afgelopen 25 jaar. Deze bas-bariton met de gouden stem zingt tesaam met Gé op ruggenwervelkriebelende wijze het lied 'Man van 'n kleine sjtad'.
Wat een pracht !

 

Voor wie Gé Reinders nog niet kent: laat u plezierig verrassen !
En al diegenen die Gé wel kennen: vindt u het ook niet tijd worden dat Gé wordt opgenomen in de mooie boekenreeks PLUCHE van Uitgeverij Nijgh & van Ditmar ?
Maar dan wel tweetalig, net zoals het kloeke deel rond Jacques Brel...
Links het Limburgs, rechts het Hollandsch.
Ik zie het al helemaal voor me ! Op mijn boekenplank naast die andere delen Pluche !!