Bij Restaurant Les Sapins, Cuisine traditionelle raffinée, aan de N74 en heel kort op de autoroute A6, heeft de kok het aangedurfd.
Nee toch zeker !
Jawel, de chef heeft het in zijn hoofd gehaald om twee Bourgondische klassiekers te combineren.
Wát ! Hoe durft'ie...
De oeufs en meurette en de al even beroemde slakken heeft hij verwerkt tot één enkel voorgerecht.
Dat kan natuurlijk helemaal niet, handen af van de culinaire ijkpunten! Die moeten in ere worden gehouden !
Dat er oogluikend wordt toegestaan dat er in Chablis witte wijn in plaats van rood wordt gebruikt voor de saus van de meurette, gaat al heel ver. Te ver, vinden vele buren in de Chablis regionen.
In Les Sapins wordt het gerecht geserveerd in een leuk aardewerk potje.
En is likkebaardend zalig !
De gepocheerde eieren zijn vervangen door de escargots, maar voor de saus van rode wijn en ragfijne spekjes en uitjes zijn de eeuwenoude wetten van de regionale gastronomie geheel en al gerespecteerd.
Overigens is een andere klassieker, het pasteitje oftewel de vol au vent, ook al zo lekker, met alweer een zijdezachte smikkelsmakkende saus en boordevol dagverse paddestoelen en champignonnetjes !
Op zo'n 700 kilometer van Amsterdam, en op een steenworp afstand van de autoroute du soleil, is Restaurant Les Sapins een prachtplek voor de lunch onderweg, en hopelijk weer een buffertje tegen het geheel Europa terroriserende Autogrill, dat griezelige festijn der e-nummers !
RESTAURANT LES SAPINS
Cuisine traditionelle raffinée
Cartes & Menus
Route de Langres
21 120 Til Chatêl
Réservations au (+33.)3.80951668
www.restaurantlessapins.eresto.net