(Vormgeving button door: Massimo Randag)

-"Waarom zijn er toch geen mussen meer in de stad", vroeg iemand zich laatst af:"Vroeger waren er duizenden, maar nu zie ik ze nooit meer."

Waarschijnlijk zijn ze allemaal naar Montréal geëmigreerd, waar de vogeltjes overal ferm snateren en door de straten huppen alsof zij degene zijn die huur betalen. Ook de eekhoorns in de bomen en op de electriciteitskabels zijn te nieuwsgierig om schuw te zijn.

 

De hittegolf toont zich vandaag van een mildere kant, en dat lijkt alles en iedereen een stuk darteler te maken, al hebben de berichten toch een dikke dertig graden Celsius voorspeld.

 

De zachte zon ziet er wel raar uit. Een bolletje sinaasappel-ijs temidden van een grauwsluier zo ver als het oog reiken kan.
Wat is er aan de hand ? Waarom is het twintig graden koeler dan voorspeld ? Wat is dat voor grijs ? Is er dan toch oorlog ? Of een aanslag, een kernexplosie ?
Waarom ruiken we niets vreemds, iets anders ? Waarom horen we geen sirenes ?

 

Mensen staan stil in de straat en kijken omhoog.
Wat is dat toch !

-"Och", zegt een heer:"Dat had Toronto gisteren ook. Van die zeshonderd acres bos die in brand staan in het noorden komt de rook langzaam afzakken."

 

En iedereen wandelt kalm weer verder.