(Vormgeving button door: Massimo Randag)


Michèle


Michel Struik - Stuntman - precision driver - kitesurf instructeur
 

noemen we MICHEL STRUIK in de filmwereld, waarmee we plagend verwijzen naar Michèle Alboreto, de autocoureur die het weliswaar tot tweede rijder bij Ferrari heeft geschopt, maar die eigenlijk nooit iemand in zijn team wilde...

 

Plagerig bedoeld, want al kan Mîes op groot Groningse wijze nors kijken, een teamspeler is hij wel degelijk.

 

En het is ook grappig bedoeld, omdat hij veel meer is dan een stuntman die erg hard met een auto kan rijden.
Dat kán hij zonder meer, en op Luxemburgse filmshoots voor Amerikaanse B-films waar we jaren lang gezamenlijke avonturen hebben beleefd, hebben we hem ook zónder auto ijzingwekkende stunts zien doen.


Maar wat Michel Struik uniek maakt is het feit dat hij een miraculeus goede precision driver is: een chauffeur die een wagen zo beheerst dat hij ermee tot op de centimeter nauwkeurig kan manoeuvreren.
Dan behoor je tot een klasse apart (, Mîes kan zelfs zo secuur en 'geruisloos' rijden, dat hij telkens weer gevraagd wordt als directie- & VIP-chauffeur !)

Er is nóg iets.
Elke snelheidsmaniak heeft één ultieme droom: kunnen vliegen.
Maar niemand kan dat. Niemand. Behalve Michel !
En als kite surf-instructeur kan hij het ons allemaal nog 'ns uitstekend leren ook !
Wie wil dat niet, aan een vlieger over de golven razen tot je jezelf de lucht in kan piloteren, om boven de zee te zweven.
Geheel vrij in de lucht, op eigen kracht, en daarin gelovend en er op bouwend. Wie dat wil ondergaan, zou eens aan Michel Struik als instructeur moeten denken.
En eenieder die een alleskunner met een auto of een stuntman of een persoonsbeveiliger zoekt, kan hetzelfde doen...