(Vormgeving button door: Massimo Randag)

Nico


Nico Den Dulk

DEN DULK noemt zich al te vaak "mijn kunstbroeder", en dat is oprecht een eer.

 

Zoals wel vaker is gebeurd, hebben we Nico leren kennen in het groepje bijzondere mensen die zich rond Helmer Otterman verzameld hadden in diens Wijnkoperij. Dus op culinair vlak kunnen we het meer dan prima met elkaar vinden.
En zijn werk als illustrator kunt u, naast de vele tekeningen op deze website, ook bijvoorbeeld terugvinden in het wijnboekje 'Onder De Kurk' van Nicolaas Klei en Kees Sterrenburg.

 

Ooit begonnen als kunstenaar met honger, bleek Nico echt 'manisch creatief' te zijn, wat ook op zijn eerste visitekaartjes te lezen stond.
Nico Den Dulk zit nooit stil, is altijd druk in de meest diverse creatieve richtingen (illustrator, vormgever, tekstschrijver, graphicus, uitvinder) en -wat natuurlijk helemaal geweldig is- na een periode van zwoegen tegen de klippen op, vindt hij nu de erkenning die hem toekomt. Werp eens een blik op zijn website om de diversiteit aan opdrachtgevers en projecten te ondergaan.

Echt ál zijn petten heeft hij opgezet om het boek 'De Kompaszaal' te vervaardigen, en dat is pas echt een publicatie om van te smullen !


De projecten worden groter, spannender, waaronder ook diverse hartstikke leuke spellen vallen, die Nico samen met zijn broer Richard Den Dulk maakt, en die vooral door Jumbo worden verspreid.
De samenwerking van de twee broers zal binnenkort ook resulteren in een tv-programma, maar daarover later meer.

 

Dit alles maakt Nico een nog drukker bezet persoon, met nog minder ruimte in de agenda. Dat portret in olieverf waarvoor ik ooit zou mogen gaan zitten en waar we beiden nimmer tijd voor hebben, daar zal het vast niet meer van komen.
Máár ik heb wel van Nico's hand een karikatuur die al tien jaar voldoet als pasfoto. De gelijkenis blijft treffend, waarbij de vraag open mag blijven welk tronie nu meer en meer naar ut andere trekt...

 

Als we dan weer eens bij elkaar kunnen komen, dan gaat er in alle gemoedelijkheid weer zoveel uiterst verschillende onderwerpen over tafel, weten we elkander zo makkelijk te inspireren en op 'nieuwe' wegen te wijzen. Heerlijk.

 

Aan het eind van zo'n avond sprak Nico de kenmerkende woorden:"Maar dat heb jij vast ook ! Als je weet dat over 'n week de wereld onherroepelijk vergaat; dat je dan toch alles op alles zal zetten om nog een projectje te voltooien..."

Een vriend tot het einde der tijden !

www.spelpartners.nl

www.nicodendulk.nl