(Vormgeving button door: Massimo Randag)


Perdicio


oftewel ONNO PERDIJK, voor wie PERDY toch 'n wat al te krap bemeten bijnaam is, wordt achter zijn rug om ook wel eens 'De Professor' genoemd, wat opmerkelijk is voor iemand die zich in het geheel niet laat voorstaan op zijn scholing. "Laten we het maar bij filmacademie houden, afgestudeerd 1994, zonder diploma want grip was geen vak... jaja."

 

Onno Perdijk Solid Grip Systems
 

"Autodidact?" zouden we deze Key Grip en Uitvinder nauwelijks mogen noemen, al was het maar voor de verbluffend mooie apparatuur die hij heeft geschapen.
Niet alleen de prachtige trussen-dolly heeft in Onno een graalridder gevonden, zijn 'Perdijk-Pendule' (zie ook de rubriek 'Work In Progress') is een werkelijk fantastische constructie waarmee de camera vrijwel onbeperkt en toch 110% gecontroleerd kan bewegen.

 

Het is een genot om Onno bezig te zien met, en helemaal om met hem samen te werken aan, het maximale uit technische hulpmiddelen peuren. Dat is een klasse die maar weinigen is gegeven.

'Kwaliteit is vooral een kwestie van mentaliteit. De wil van de vakman om op zijn vakgebied tot de besten te behoren', lazen we onlangs op het net. We zijn er zeker van dat men geheel en al over Onno Perdijk sprak.

 

Daarnaast zíet hij ook wat vakwerk is. Na het verscheiden van de legende Hugo van Baren heeft Onno er met al zijn energie voor gezorgd dat het bouwen van diens super-rails voortgang bleef vinden. Die zijn dan ook weer, samen met die geweldige trussen-dollies, via www.solidgripsystems.eu te koop. Geheel toegesneden naar de wensen van de klant, dat spreekt.

 

Behalve een innovatieve en uiterst serieuze techneut ("Ik heb het ook maar van horen zeggen, uit betrouwbare bron, maar een schroef werkt pas echt maximaal als'ie 5x is aangedraaid"), is Perdy ook een onvermoeibare ... moppentapper, maar die kant van zijn persoonlijkheid laten we hem volgaarne zelf naar het voetlicht halen.
www.solidgrip.nl